Nieuwsafbeelding

Succesvolle start voor MB2

10-9-2016  | 

Voor de Meiden van de MB2 start de voorcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Zoetermeer MB2. Het seizoen is voor MB2 gestart met een aantal oefenwedstrijden en een gedegen training van Alex en Marcel. Demeiden van MB2 betreden het speelveld dan ook met veel vertrouwen.

In de verzengende hitte van deze prachtige nazomerse zaterdag is er in onderlinge samenspraak gekozen voor een "Olympische 4 x 15 minuten match". In Q1 moeten beide teams even het spelritme oppakken, zowel Zoetermeer als de IJssel moeten even zoeken naar de juiste vorm. Zoetermeer moet daarna al snel erkennen dat de IJssel, onder de coachende leiding van Auke en Frank, de betere aanvallende partij is. In Q1 wordt door Isa de eerste treffer genoteerd. Al binnen 5 minuten volgt Dian met een overtuigende de tweede treffer. Alhoewel de IJssel de betere partij is weten zij echter niet door de strakke verdediging van Zoetermeer te breken. In Q2 weet Zoetermeer uit een fraaie actie nog 2-1 te noteren.


In Q3 en Q4 lijkt de hitte haar tol te eisen. Het spel wordt minder scherp gespeeld maar de IJssel weet toch op overtuigende wijze druk te zetten op de speelhelft van Zoetermeer. Isa weet het derde doelpunt op haar naam te zetten waarmee de strijd gestreden lijkt. De spaarzame aanvallen van Zoetermeer op het doel van de IJssel worden door keepster Jytte doeltreffend weggewerkt. Met een eindstand van 3-1 verlaat MB2 tevreden het veld. Met deze eindstand van 3-1 start MB2 op een prima wijze de voorcompetitie. Komende weken zal het duidelijk worden of een promotie naar de 2de klasse tot de mogelijkheden behoort…