Nieuwsafbeelding

Altijd lastig ...

18-9-2016  | 

Altijd lastig...

Vandaag staat de altijd lastige streekderby HC de IJssel MA3 versus OMHC MA2 op het menu. De meiden bestreden met enige spanning het strijdtoneel. Verliezen tegen de OMHC komt niet voor in het woordenboek van het team van Bertuel Smit. Ditmaal speelt het team zonder Jays, zonder de nog heel even geblesseerde Sofie maar met goalie Jytte.

Direct na het fluitsignaal wordt door de IJssel de aanval op OMHC ingezet. Met strakke passes, mooie combi's en veel druk kan de IJssel snel en eenvoudig de linies van OMHC doorbreken. Aangekomen bij de het doel van OMHC wordt de IJssel echter keer op keer geconfronteerd met een stevig verdedigend OMHC. Halverwege de eerste helft weet OMHC met een paar lange ballen sterk terug te komen. De verdediging van de IJssel is minstens net zo volhardend als die van de OMHC. Ondanks dat 70% van de wedstrijd plaatsvindt op de speelhelft van OMHC, weet de IJssel echter het doel van OMHC niet succesvol te bereiken.

Na de eerste speelhelft hervat de IJssel met hernieuwde energie en tactiek de aanval. Een aantal maal worden de schoten op het goal van OMHC op doeltreffende wijze door de doelvrouw van OMHC weggewerkt. Maar OMHC lijkt niet opgewassen te zijn tegen de continue stroom van vele aanvallen van de IJssel. Tot een doelpunt komt het echter maar niet. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd weet Naomi de verdediging van OMHC te passeren om vervolgens ook nog eens op een uiterst beheerste wijze de keeper op het verkeerde been te zetten. Een verdiende 1-0 is het resultaat!

In de laatste 10 minuten probeert OHMC met nog een paar fraaie aanvallen de score gelijk te trekken, de verdediging van de IJssel weet deze echter in alle rust deze af te slaan. Met een grote trotse glimlach van team, coach en supporters wordt het strijdtoneel verlaten. Met twee gewonnen wedstrijden op zak kan er met vertrouwen uitgekeken worden naar de volgende match tegen Waddinxveen.

M>