Nieuwsafbeelding

Hartslag 340 bij Jongens C2!

18-9-2016  | Hartslag 340 bij Jongens C2!

Na de monsterzege van vorige week (12-0 tegen Voorne), was het vanochtend om 9.00 uur aantreden tegen Berkel JC3. Een vroege start dus en afgelopen week had bijna de helft van het team schoolkamp gehad dus waren niet zo fit als anders. Toch zat de sfeer er goed in en begonnen de mannen gemotiveerd aan de wedstrijd.

Ondanks heel veel kansen wilde bal er maar niet in bij Berkel en dankzij een goede keeper en vasthoudende verdedigers bleef het aan de kant van De IJssel in eerste instantie goed dicht. Helaas bracht een goed uitgespeelde strafcorner van Berkel hen in de 11e minuut op 1-0.  En in de 26e minuut was daar een snelle counter die er - ondanks twee stops van keep Rafael Wernet - bij de derde rebound toch nog in ging. Met 2-0 achterstand gingen de mannen de rust in en waren daar de technische staf en coaches om de stukken bij elkaar te rapen.

En dat deden ze goed, want in de tweede helft ging de knop om en wist de mannen na een paar gemiste strafcorners toch te scoren waarbij Max Schalkwijk de bal wist te scoren. Ze geloofden erin dat het kon, de verdediging ging meehelpen in de aanval en de druk op Berkel werd opgevoerd. Het publiek voelde de spanning en het werd sommigen bijna te veel! In de 33e minuut gaf Max een mooie voorzet naar Thijmen Bos die perfect gepositioneerd stond naast de keeper en met de tip-in zorgde voor de gelijkmaker!

Sterke verdedigers, een goede keeper en doorzettingsvermogen bracht hen op een verdiende 2-2 en het zal voor veel toeschouwers nog tot maandag duren voor de hartslag weer op orde is!