Nieuwe spelregel zaalhockey : de lange corner

14-11-2016  | 

De spelregelcommissie van de FIH, de Rules Board, heeft onlangs het nieuwe internationale spelreglement zaalhockey bekendgemaakt. De KNHB probeert dit altijd zo nauw mogelijk te volgen en publiceert vandaag het nieuwe reglement op de website.

Dit jaar zijn één grote verandering en een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. De grote aanpassing is de introductie van de lange corner in het zaalhockey. Hoewel het op zich best even wennen kan zijn dat dit nu ook ‘binnen’ gebeurt, is het geen écht schokkende wijziging, want de uitvoering vindt plaats precies zoals op het veld: recht tegenover de plek waar de bal via de verdediging over de achterlijn ging.

Daardoor is de gehele zaalregel van het verlaten van de bal van het speelveld via de achterlijn gelijk aan die op het veld. Oftewel: echt duidelijk opzettelijk over de eigen achterlijn spelen leidt tot een strafcorner, zonder duidelijke opzet is het een lange corner, en wordt de bal het laatst geraakt door een aanvaller, dan volgt uitslaan. Let wel, een keeper mag de bal nog steeds van zijn legguard laten afkaatsen richting de achterlijn; dit valt niet onder de opzet die tot een strafcorner leidt.

https://hockey.nl/nieuws/zaalhockey/nieuw-in-het-zaalhockey-de-lange-corner/