Hockey New Year 2016

5-1-2017  | Op donderdag 29 en vrijdag 30 december is voor de derde keer het Hockey New Year zaaltoernooi gespeeld.

Dit door HC De IJssel georganiseerde toernooi vindt steeds plaats in het Erasmus sportcentrum. De twee sporthallen, trainingszalen en de kantine die daar ter beschikking staan, bieden ruimte genoeg om een uitgebreid programma te kunnen realiseren. Op donderdag speelden 10 teams uit de meisjes A lijn om de prijzen, op vrijdag volgden de meisjes B teams.

Elk team speelde vier zaalwedstrijden, deed mee aan het onderdeel "hockey spelletjes" en leerden een aantal hogeschool trucs in de clinic, gegeven door Heren1 van De IJssel. Voor de zaalwedstrijden waren de teams op sterkte verdeeld in twee poules van 5 teams, zodat elk team zoveel mogelijk op tegenstanders van gelijke sterkte trof. Het onderdeel "hockey spelletjesā€ bestond uit bowling, curling en sjoelen, maar uiteraard uitgevoerd met stick en hockeybal. Om na deze inspanningen enigszins tot rust te komen werd in de pauze een demonstratiewedstrijd gespeeld. Dit werd een spectaculaire wedstrijd waar iedereen af en toe zijn ogen uit keek. Ook de, tijdens de clinic geleerde trucs, kwamen in deze wedstrijd aan bod. Het laatste onderdeel was de traditionele shootouts competitie. Twee teams namen het steeds tegen elkaar op om 1 op 1 tegen de keeper zoveel mogelijk te scoren. Na dit spannende onderdeel konden de winnaars bepaald worden en werd de dag afgesloten met de prijsuitreiking.

Beide dagen zijn zonder problemen (blessures) verlopen en gezien de vele enthousiaste reacties was dit ook weer succesvol Hockey New Year toernooi!

Klik hier voor de foto's.