Proef met Vrijwilligerspunten

27-11-2017  | Tijdens het zaalseizoen (vanaf 9 december aanstaande), start HC de IJssel een proef met Vrijwilligerspunten voor de zaalscheidsrechters.

Vrijwilligerspunten is een uniek waardepunten systeem voor het waarderen van vrijwilligerswerk. HC de IJssel gaat via dit systeem haar eigen IJssel Coins uitgeven.

Via een App krijgt elke vrijwilliger toegang tot zijn IJssel Coin wallet. De IJssel Coins verdien je door het uitvoeren van vrijwilligerswerk, tijdens deze pilot dus door het fluiten van de zaalwedstrijden.

De IJssel Coins worden bijgeschreven in je wallet door het verzilveren van vouchers die de zaalcoaches uitgeven als beloning voor het fluiten. Daarnaast kunnen deelnemende vrijwilligers ook aan elkaar IJssel Coins overmaken, bijvoorbeeld als bedankje voor het overnemen van een vrijwilligersbeurt.

IJssel Coins besteed je aan cadeaus of kortingen welke door sponsoren ter beschikking worden gesteld. Inmiddels hebben Shoeby, West Coast Frozen Yoghurt en Rijschool Quincy al hun medewerking bevestigd en worden er steeds meer inwisselmogelijkheden voor de IJssel Coins toegevoegd.

Wil je ook IJssel Coins gaan sparen? Meld je aan als zaalscheidrechter bij één van de zaalcoaches en je ontvangt een voucher ter waarde van 1 IJssel Coin. Download de ‘Cyclos 4 Mobile’ app in de Google Play of Apple AppStore. Vul ‘communities.cyclos.org/ijssel’ als URL in op de App en je beschikt over je eigen IJssel Coin wallet. Een account om in te kunnen loggen maak je aan in de App.

In maart 2018 wordt de pilot geëvalueerd. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Wil je meer weten over Vrijwilligerspunten, kijk dan op www.vrijwilligerspunten.nl.