teamindelingen en selectie 2020-2021

28-5-2020  | 
 

Teamindeling informatie 

In deze speciale nieuwsbrief willen we als Technische Commissie(TC) duidelijkheid geven over de teamindelingen voor seizoen 20/21. Door de coronacrisis zal dit net even anders zijn, dan dat je gewend bent.


In deze nieuwbrief behandelen we drie verschillende lijnen:

Jongste Jeugd, Jeugd, & Senioren.


Teamindeling jongste jeugd 

Hoe vindt de indeling plaats in de jongste jeugd?

Dit zal niet anders zijn dan de afgelopen jaren.

Dit neemt niet weg dat we graag even onze uitgangspunten op een rij zetten als het gaat over het teamindelingsproces.Deverantwoordelijkheid voorhet samenstellen van teamsligt bij de Jongste Jeugd Commissie, maar hoe komt dat tot stand?


Voor F-teams en E6 tallen:

- Er wordt niet op hockeykwaliteit ingedeeld

-Het streven is om teams door elkaar te husselen. Hiermee wordt gepoogd om de sociale schil van het kind binnen de vereniging te vergroten. Zodat op latere leeftijd het kind altijd een bekend teamgenootje heeft.


Voorde E8-tallen:

-Het uitgangspunt is ok teams met gelijkgestemden samen te stellen op basis van motivatie, motoriek en de eerste basistechnieken.

-Dit wordt gedaan op basis van een TIPS – formulier dat ingevuld wordt door trainers/coaches en de Jongste Jeugd Commissie

-Vanzelfsprekend vinden er geen selecties plaats


De teamindelingen worden op 24 juni gedeeld.Heb je nog een vraag over de teamindelingen voor de jongste jeugd? Mail dan naar[email protected]


Teamindeling jeugd

Geen selectietrainingen binnen de jeugd.

Het samenstellen van teams ziet er dit jaar door de coronacrisis net iets anders uit dan dat je van ons gewend bent. In de gehele jeugd zullen géén selectietrainingen plaatsvinden. De TC begrijpt dat dit niet de meest ideale optie is, maar is ervan overtuigd dat dit de meest eerlijke oplossing is.


Waarom vinden er geen selectietrainingen plaats?

Het is veel werk om secuur te selecteren in een tijdperk waarin er maanden niet gehockeyd is. Mede waardoor vooruitgang niet tot nauwelijks eerlijk is vast te stellen. Aangezien er binnen het grootste gedeelte van jeugdcategorie op 1,5 meter afstand getraind moet worden, kunnen er geen duels/partijvormen gespeeld worden. Dit zijn essentiële onderdelen binnen het hockey, waardoor er geen goed beeld ontstaat van de desbetreffende speler. Deze manier van ‘selecteren’ is in lijn met die van veel hockeyverenigingen uit de omgeving.


Wat zijn de uitgangspunten bij het samenstellen van de teams?

-Op basis van deTIPS -formulieren (ingevuld door trainer/coaches)

-Er wordt een verticale lijn gehanteerd (van B2 naar A2 of van D1 naar C1)

-Voor de prestatieteams zal er nauw worden afgestemd met de trainer/coach

-Het blijft uiteindelijk maatwerk door de TC en niet zomaar het schuiven van spelers. De 'oude' data van voorgaande selecties worden ook gebruikt.


Wanneer worden de teamsamenstellingen gedeeld?

Dit zal gebeuren op 24 juni.Heb je nog vragen over de teamindelingen voor de jeugd? Mail dan naar [email protected] of [email protected]


Teamindeling en selectie senioren

De laatste wedstrijd van het seizoen is helaas al gespeeld en wordt er op een andere manier dan we gewend zijn doorgegaan met trainen. Net als andere jaren is het weer tijd om aan de slag te gaan met de seniorenteams van komend seizoen.


Voor de volgende teams komen er selectietrainingen:

Heren 1 en Heren 2, Dames 1, Dames 2 en Dames Jong 1 (voorheen Dames Jong 2). Bij deze teams zal dan ook de focus liggen op prestatiehockey. De selectietrainingen voor deze teams zullen op elkaar worden afgestemd. Hierbij is nieuw dat we duidelijkheid willen verschaffen voor spelers die op het laatste moment afvallen. In de laatste ronde van de selecties zal er een kleinere groep overblijven, waarbij de laatste max. 4 afvallers zeker zullen zijn van een plek in het eerstvolgende team. De laatste afvallers van het eerste team zijn dan zeker van een plek in het tweede. Bij de Dames zijn de laatste afvallers van D2 zeker van een plek in Dames Jong 1.


De overige teams zullen worden ingedeeld in overleg. Bij de selectietrainingen worden de corona maatregelen in acht genomen.

De datum voor het starten van de selectietrainingen zal worden gecommuniceerd door de coaches van de teams. Zij zullen ook aangeven hoe er om zal worden gegaan met deze bijzondere editie.


Aanmelden voor de selectietrainingenkan bij de coaches of via s[email protected]. Vergeet hierbij niet de voorkeur voor het team te vermelden. Aanmelden voor de overige seniorenteams zal op een later moment volgen.


Welke teams zijn er volgend jaar bij de senioren?

H1 D1

H2 D2

H3 D3

DJ1

DJ2

DJ3

Heren Veteranen 

Dames Veteranen

Trimhockey


Wat als ik geen selectie wil gaan doen, maar wel in een seniorenteam wil hockeyen?

Het is al mogelijk om proef te trainen met de seniorenteams, op deze manier kan je inschatten of het team bij jou past. In de aankomende weken word je benaderd door de senioren coördinator om proef te gaan trainen.

Heb je hier vragen over, neem gerust contact op met [email protected]