header foto
 

Bijna 45 jaar geleden, in 1976, werd de Nieuwerkerkse Hockey Club de IJssel officieel opgericht. Met in eerste instantie 60 leden werd een startschot gegeven voor jarenlang hockeyplezier. Nu zijn we een vereniging van meer dan 600 leden waar jong en oud graag toeven in het veld of langs de lijn. Want of je nu zelf hockeyt, je kind wilt aanmoedigen of gewoon mee wilt genieten van de sport of de gezelligheid: iedereen is welkom op de club!

 

Jongste Jeugd: waar spel, bewegen en plezier centraal staat

Begin je met hockey bij De IJssel dan is de kans groot dat je start binnen de Jongste Jeugd. Dat is voor alle kinderen van 5 jaar (funkey’s) tot en met de E jeugd. We geven je een warm welkom en gaan vervolgens ons best doen om je op een fijne manier kennis te laten maken met onze vereniging en natuurlijk met hockey. We gaan overigens echt niet alleen maar hockeyen; we doen vaak ook andere sporten tijdens de trainingen en organiseren leuke evenementen en toernooien. 

 

Senioren 

Bij de senioren draait het om de twee belangrijke zaken: plezier en prestatie. Jij beslist als senior de balans tussen deze twee. Onze seniorenleden zijn ouder dan 18 jaar en combineren hun studie of werk met trainen en wedstrijden spelen. Ben je super fanatiek en bereid om alles te doen (en te laten) om te winnen? Dan kun je selectie doen voor de eerste twee teams van de heren of de dames. Is voor jou het drankje na de wedstrijd minstens net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker dan de winst? Dan zijn onze recreatiegerichte seniorenteams de perfecte plek. Afhankelijk van het team waarin je terecht komt train je één of twee keer in de week. Op zondag worden de seniorenwedstrijden gespeeld en heerst er op onze club een supergezellige sfeer. 

 

Veteranen: het verleden, het heden en de toekomst

En dan word je na een lang hockeyleven 35 jaar en kom je bij NHC De IJssel in de veteranen. Twee teams: één met ervaren mannen en één met ervaren vrouwen, allebei spelend in de 2de klasse. Op zondag lukt die ene actie niet meer helemaal zoals het vroeger ging, het sprintje naar de achterlijn gaat in het hoofd sneller dan in werkelijkheid en soms zijn er meer geblesseerden dan basisspelers maar… gezellig is het wel! Iedereen is nog even fanatiek, met nog even veel plezier in het spelletje als 20 jaar geleden. 

 

Mixed Hockey Team

Trimhockey is inmiddels uitgegroeid tot een nieuwe vorm van hockey voor starters en (ver)gevorderden waarbij gezelligheid en plezier voorop staan. De trimmers van de club, het Mixed Hockey Team, doen mee met de wedstrijden in de Rijnmond competitie en ze spelen 1x per twee weken een wedstrijd op maandagavond. Het team bestaat uit zowel dames als heren. Tijdens de wedstrijden wordt er gestreden voor de winst, maar na de wedstrijd, tijdens de ‘derde helft’ is er ruim voldoende gelegenheid om gezellig na te praten met een drankje en hapje. Ook zijn er toernooien en feesten voor de Trimmers, dus een mooie mix.  

 

Evenementen: waar hockey om berucht is…

Alle feestjes, ‘Thé dansants’ en andere evenementen worden op de club verzorgd door de evenementen commissie, ook wel IJssel Events genoemd. Zij zorgen elk seizoen weer voor de leukste activiteiten; voor jong en oud!  Zo zijn er slaapfeestjes voor de E-jeugd en disco’s voor de CD-jeugd. Het jaarlijkse Gala voor de AB- jeugd en senioren is ook een terugkerend hoogtepunt. Kortom, het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen. En daar zijn we bij IJssel Events erg goed in.

 

Wil je echt een compleet beeld? Dan kun je het beste een keer in het weekend langs komen op sportpark Dorresteijn. Je bent van harte welkom! 

 

Sponsoren